Ex-werknemers

475143201-site

waardeoverdracht

Op het moment dat je niet langer werkzaam bent bij Mercer, bouw je als ex-werknemer geen pensioen meer op bij Stichting Pensioenfonds Mercer. Je aanspraken op arbeidsongeschiktheidspensioen en tijdelijk partnerpensioen komen te vervallen. Ook wordt de onvoorwaardelijke indexatie van je opgebouwde pensioen, omgezet in voorwaardelijke indexatie.

Enige maanden na het einde van jouw dienstverband ontvang je een brief van ons met jouw opgebouwde pensioenaanspraken per de datum van uit dienst treden.

Ga je met pensioen dan informeren wij je ruim van te voren over jouw pensioenuitkering.

Heb je een nieuwe baan bij een ander bedrijf dan kun je er voor kiezen jouw opgebouwde pensioen bij ons te laten staan of mee te nemen naar de pensioenuitvoerder van jouw nieuwe werkgever. Dit heet waardeoverdracht.
Wil je gebruik maken van jouw recht op waardeoverdracht dan moet je hiervoor de formulieren aanvragen bij de pensioenuitvoerder van jouw nieuwe werkgever.

Op www.mijnpensioenoverzicht.nl kun je als je met je DigiD inlogt, zien hoeveel pensioen je tot nu toe opgebouwd hebt. Je kunt ook kijken op www.pensioenchecker.org.