Je pensioen meenemen: waardeoverdracht

Het is weer mogelijk om je pensioen mee te nemen naar een andere pensioenuitvoerder. Dit kon een tijd lang niet, omdat de beleidsdekkingsgraad van ons pensioenfonds tot eind maart 2017 lager dan 100% was. Ons fonds mag wettelijk alleen meewerken aan een waardeoverdracht op het moment dat de beleidsdekkingsgraad 100% of hoger is. Hierdoor was waardeoverdracht tot die datum niet mogelijk. Aangezien de beleidsdekkingsgraden nu weer hoger zijn dan 100% kunnen waardeoverdrachten nu weer worden geëffectueerd.

Verzoek indienen voor waardeoverdracht is altijd mogelijk
Verzoeken voor waardeoverdracht kunnen altijd naar ons toegestuurd worden. Je krijgt hiervan dan een ontvangstbevestiging. Zodra zowel de beleidsdekkingsgraad van ons fonds als die van het andere pensioenfonds hoger is dan 100%, kan de overdrachtsprocedure daadwerkelijk in gang worden gezet.
Wil je meer weten over waardeoverdracht?