Dekkingsgraad en bijstorting werkgever

Actuele dekkingsgraad

De schatting van de actuele dekkingsgraad per 30 juni 2020 is 95,2%. Dat is 0,4% hoger dan de dekkingsgraad van eind mei 2020.

Beleidsdekkingsgraad

De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds Mercer is eind juni uitgekomen op 98,0%, een daling van 0,4%-punt t.o.v. de beleidsdekkingsgraad van mei 2020.

Belangrijk
Omdat op basis van het herstelplan per eind 2019 bleek dat de actuele dekkingsgraad niet hoog genoeg was, is de werkgever op grond van de uitvoeringsovereenkomst verplicht een aanvullende storting te doen. Deze aanvullende storting heeft een verhogend effect gehad op de actuele dekkingsgraad. Bij de berekening van de actuele dekkingsgraden en beleidsdekkingsgraden van de voorgaande maanden was al rekening gehouden met de aanvullende storting.