Dekkingsgraad en bijstorting werkgever

Actuele dekkingsgraad
De schatting van de actuele dekkingsgraad per 30 juni 2021 is 109,1%. Dat is 1,3%-punt hoger dan de dekkingsgraad van eind mei 2021.
 
Beleidsdekkingsgraad
De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds Mercer is eind juni uitgekomen op 102,5%, een stijging van 1,2%-punt t.o.v. de beleidsdekkingsgraad van mei 2021.
 
Belangrijk
Omdat op basis van het herstelplan per eind 2020 bleek dat de actuele dekkingsgraad niet hoog genoeg was, is de werkgever op grond van de uitvoeringsovereenkomst verplicht een bijstorting te doen. Deze aanvullende storting heeft een verhogend effect gehad op de actuele dekkingsgraad. Bij de berekening van de actuele dekkingsgraden en beleidsdekkingsgraden is vanaf 31 december 2020 rekening gehouden met die aanvullende storting.